Chirurgie dentară

Prin chirurgia dentară medicul dentist de la Ogodent Ploiești intervine asupra structurilor dentare și asupra țesuturilor orale. În urma unui control amănunțit, stomatologul va recomanda dacă este necesară o extracție dentară pentru evitarea unor complicații sau corectarea unor afecțiuni de natură estetică.

Ce trebuie să știți este că extracție dentară a molarului de minte, extracția dintelui monoradicular sau pluriradiculor, extracția dinților temporari sau  extracția de canin inclus sau semiinclus se desfășoară după efectuarea prealabilă a anesteziei.

Astfel, aveți garanția că procesul va fi unul complet nedureros, executat cu atenție de medicul stomatolog la clinica dentară Ogodent Ploiești.

Prin intermediul procedurii de chirurgie dentară realizăm la Ogodent următoarele intervenții chirurgicale orale în Ploiești:

  • Extracție dentară simplă sau avansată (extracția molarului de minte)
  • Remodelări gingivale
  • Remodelarea danturii prin implant dentar
  • Proceduri de chirurgie parodontală
  • Rezecții apicale (îndepărtarea chirurgicală a granuloamelor dentare)
Clinica stomatologica Ogodent Ploiesti - chirurgie dentara
Clinica stomatologica Ogodent Ploiesti - chirurgie dentara
Clinica stomatologica Ogodent Ploiesti - tehnica A-PRF

Chirurgie dentară în Ploiești și implantologie cu A-PRF (Advanced – Platelet Rich Fibrin)

La clinica stomatologică Ogodent Ploiești, chirurgia dentară și implantologia au cunoscut tehnologia A-PRF (Advanced – Platelet Rich Fibrin), care reduce cu 50% timpul de vindecare după orice intervenție de chirurgie orală.

A-PRF reprezintă o metodă avansată de obținere a membranelor de vindecare și folosirea lor în intervenții chirurgicale stomatologice la Ogodent Ploiești.

A-PRF se obține prin centrifugarea sângelui proaspăt recoltat de la pacient, care duce la separarea și concentrarea exclusiv a factorilor de creștere din acesta. Produsele finale obținute sunt membrane de fibrină îmbogățită plachetar și un lichid bogat în proteine.

Clinica stomatologica Ogodent Ploiesti - tehnica A-PRF

La clinica dentară Ogodent utilizăm tehnica A-PRF pentru intervenții dentare chirurgicale în Ploiești precum: 

  • etapa chirurgicală de inserare a implanturilor dentare
  • lifting de sinus intern și extern (ridicarea membranelor sinusale)
  • operații parodontale pentru regenerare osoasă și gingivală
  • postextractional pentru păstrarea volumului alveolei osoase
Clinica stomatologica Ploiesti - chirurgie stomatologica - tehnica A-PRF

Extractia dentara

Ce este extractia dentara?

Extractia dentara este o interventie chirurgicala care are loc in cabinetul stomatologic si are ca scop scoaterea unui dinte care nu mai poate fi tratat.

In vederea efectuarii unei extractii dentare trebuie efectuata in prealabil o radiografie.

Interventia se realizeaza dupa administrarea unei anestezii locale injectabile sau sub forma de spray (daca vorbim despre dintii de lapte ai copiilor).

Etapele vindecarii plagii post-extractionale

Dupa indepartarea unui dinte, alveolar post-extractionala se umple cu sange si formeaza un cheag ce o va izola de mediul septicoral. Este foarte important ca acet cheag sa ramana in alveola pentru ca el va asigura vindecare osului.

Indicatii si ingrijiri post-extractionale

Dupa extractia dentara simpla se recomanda aplicarea unui pansament peste alveola post-extractionala.

Pacientului i se recomanda urmatoarele:

  • Sa mentina pansamentul supra-alveolar timp de o ora
  • Dieta se va relua dupa indepartarea pansamentului dar in ziua interventiei aceasta va fi semilichida la temperatura camerei
  • Este recomandata masticatia alimentelor pe hemiarcada opusa pentru a evita lezarea plagii post-extractionale.
  • Se va evita clatirea gurii precum si consumul de bauturi carbogazoase in primele zile dupa extractie pentru a nu disloca cheagul format
  • Se pot face clatiri usoare cu solutii antiseptice pe baza de clorhexidina
  • Spalatul dintilor este permis doar incepand cu dimineata urmatoare zilei extractiei, menajand zona plagii post-extractionale.

Fenomene inerente reactiei inflamatorii post-extractionale

  • Edemul postoperator poate dura 3-6 zile si poate fi redus cu comprese reci aplicate pe obraz in zona extractiei
  • Durerea post extractionala este in general moderata si se recomanda antiinflamatorii si antialgice uzuale
  • Trismus moderat poate fi prezent in cazul extractiei laborioase a molarilor de minte inferior
  • Firele de sutura neresorbabile vor fi suprimate la 7 – 10 zile dupa extractie

Tipuri de extractii dentare

Extractie de dinte monoradicular

Dintii monoradiculari sunt cei care au o singura radacina si fac parte din grupul frontal (incisivi si canini). Extractiile dintilor monoradiculari sunt interventii relativ simple si rapide. In urma unei extractii se insera de obicei un implant in alveola postextractionala, interventie care se poate realiza uneori chiar in aceesi sedinta. Este foarte important ca implantul dentar sa fie inserat cat mai repede dupa momentul extractiei pentru a avea o cantitate de os cat mai mare drept suport pentru implat.

Extractiile molarilor de minte

Molarii de minte se extrag daca eruptia lor se face intr-o pozitie eronata si incep sa impinga in dintii invecinati sau cand provoaca dureri. In locul molarilor de minte extrasi nu se recomanda inserarea de implanturi dentare.

Extractie molar de minte inclus / semiinclus

Molarul de minte inclus este dintele care nu reuseste sa erupa singur iar acest lucru cauzeaza de cele mai multe ori dureri, infectii sau alte complicatii. Molarul de minte inclus este vizibil doar pe radiografie pentru ca inca nu a reusit sa sparga gingia, iar molarul de minte semiinclus poate fi observat clinic deoarece erupe partial si este vizibil la nivelul gingiei. Daca nu sunt extrasi la timp molarii de minte pot cauza inghesuirea dintilor deja erupti si pot duce chiar la aparitia chisturilor si a tumorilor.

 

Extractia dintilor pluriradiculari

Dintii pluriradiculari sunt cei care au doua sau mai multe radacini si sunt mai dificili de extras. Extractia lor este mai laborioasa si implica de multe ori sectionarea dintilor si scoaterea lor pe fragmente.

 

Extractie de canin inclus sau semiinclus

Canini superiori sunt ultimii dinti care apar pe arcada iar procesul lor de eruptie este afectat de prezenta sau lipsa spatiului necesar pentru alinierea lor corecta. Prin urmare daca spatiul pe arcada nu mai este corespunzator pentru aparitia lor, canini pot erupe in pozitii gresite sau pot ramane chiar inclusi in os.

Cu un aparat ortodontic, de cele mai multe ori, se poate realiza redresarea lor ortodontica si aducerea lor pe arcada in pozita corecta intrucat caninul este unul dintre cei mai importanti dinti. Cand redresarea ortodontica nu este posibila se recomanda extragerea caninilor pentru a evita aparitia unor complicatii (infectii sau chisturi).

Extractia prin alveolotomie

Alveolotomia reprezinta o metoda chirurgicala de extractie prin expunerea partiala a radacinilor dupa indepartarea unei parti din osul alveolar.

Alveolotomia este indicata in urmatoarele situatii:

  • Radacini situate profun intraalveolar
  • Radacini deformate sau cu anchiloza dentoalveolara
  • Dinti cu radacini divergente sau convergente
  • Resturi radiculare profunde ramase mult timp intraosos

Extractia dintilor temporari

Extractia dintilor temporari este mult mai usoara decat a dintilor permanenti pentru ca radacinile lor sunt in mare lor majoritate resorbite. In acest caz extractia se face cu anestezie cu spray de cele mai multe ori.

Exista totusi o situatie particulara la nivelul molarilor temporari atunci cand resorbtia radiculara este partiala si resturile radiculare se blocheaza intre coroana dintelui permanent si peretii alveolari. In acest caz extractia este necesara deoarece fragmentul radicular nu se poate autoindeparta, determinand tulburari de eruptie.

Contactați echipa OGODENT

Servicii medicale stomatologice de calitate, profesioniști de exceptie

Pentru programări ne găsiți la următoarele numere de telefon:
0726 282 641
0799 724 433
de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 19:00.
Ne puteți contacta si pe email la contact@ogodent.ro 

Adresa: Ploiesti, str. Cartier Albert nr. 784, bloc A, ap. 2

Call Now Button