Ogodent servicii stomatologice ploiesti

DR. CRISTINA COMAN
Medic stomatolog specialist Implantologie si Parodontologie

Implanturile dentare

Implantologia dentara a revolutionat stomatologia si protetica dentara in special. Acest domeniu, relativ nou, a dat stomatologiei incepand cu anii 80 o noua dimensiune.

Fiabile si riguroase, tehnicile si procedeele noi din implantologie au evoluat rapid, ocupand azi un rol important in elaborarea planului terapeutic pentru restaurarea protetica a diferitelor forme de edentatie.

Implanturile dentare sunt cea mai moderna si avansata solutie pentru inlocuirea dintilor care lipsesc, cu cea mai mare rata de succes.

Ogodent servicii stomatologice ploiesti

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive asemanatoare unor suruburi, realizate din titan de inalta puritate, material perfect biocompatibil ce permite osteointegrarea acestora.

Osteointegrarea reprezinta vindecarea osoasa de jur imprejurul implantului dupa inserarea acestuia.

Implanturile se insereaza in osul maxilar sau mandibular, servind drept radacini artificiale pe care ulterior se vor realiza lucrarile protetice (dintii artificiali).

implant dentar ogodent ploiesti
implant dentar ogodent ploiesti

De ce să alegem implantul ca soluție de tratament?

In cazul in care lipseste un singur dinte:

  • Daca dintii vecini bresei sunt sanatosi (fara carii) este de preferat folosirea unui implant, evitandu-se astfel slefuirea acestora in scopul realizarii unei punti dentare.

In cazul in care lipsesc mai multi dinti:

  • In situatiile in care mai raman putini dinti, pe care nu se mai pot realiza lucrari fixe cimentate, la pacienti cu proteze totale sau partiale, implanturile sunt solutia ideala de tratament pentru a scapa de proteza clasica. Acestea ne permit sa dispunem de stalpi suplimentari ce pot fi inserati oriunde este nevoie (daca suportul osos este satisfacator) pe care ulterior se vor realiza lucrarile protetice.

O serie de cazuri care beneficiau pana nu demult doar de rezolvari mobilizabile si mobile, azi beneficiaza de restaurari protetice fixe datorita implanturilor dentare si a tehnicilor de augmentare osoasa.

Implant dentar Ogodent

Etape de parcurs de la tratament la implant

Consultatia pentru a determina planul de tratament, efectuarea unei radiografii panoramice, evaluarea dimensiunii osului. Daca volumul osului este insuficient, in cadrul clinicii , putem rezolva aceasta situatie prin tehnici de aditie osoasa.

  • Operatia de inserare a implanturilor, presupune o interventie chirurgicala nedureroasa care se realizeaza cu anestezie locala.
  • Dupa 10 zile de la operatie se scot firele de sutura.
  • Perioada de vindecare completa a osului variaza intre 3 si 6 luni.
  • Dupa vindecarea osului, se descopera capul implantului si se monteaza o capa de vindecare care are rolul de a permite vindecarea gingiei timp de 1 saptamana.
  • Se monteaza bontul pe implant si se ia amprenta pentru lucrarea definitiva.
  • Realizarea lucrarii definitive dureaza 2-3 saptamani in functie de complexitatea acesteia
Implant dentar Ogodent

Cine poate beneficia de implant dentar?

Implanturile se pot pune la orice varsta daca starea de sanatate a pacientului este buna si igiena dentara impecabila.

Controlul periodic pentru lucrările protetice pe implanturi

In protetica implantologica dispensarizarea este obligatorie. Controalele periodice se vor efectua in clinica dupa cum urmeaza:

  • Prima verificare a lucrarilor se face dupa o saptamana de la terminarea tratamentului.
  • Verificarile ulterioarea se realizeaza la una, trei si sapte luni de la fixarea lucrarilor, apoi anual.

Doar astfel, o restaurare protetica sprijinita pe implanturi poate functiona timp indelungat, evitandu-se o serie de complicatii ce pot surveni.

Clinica Ogodent Ploiesti - un zambet frumos incepe cu dinti sanatosi

In speranta ca informatiile prezentate v-au venit in ajutor, va asteptam in cadrul clinicii pentru a alege impreuna cea mai buna solutie de tratament pentru dumneavoastră.

Contactați echipa OGODENT

Servicii medicale stomatologice de calitate, profesioniști de exceptie

Pentru programări ne găsiți la următoarele numere de telefon:
0726 282 641
0799 724 433
de luni până vineri în intervalul orar 09:00 – 19:00.
Ne puteți contacta si pe email la contact@ogodent.ro 

Adresa: Ploiesti, str. Cartier Albert nr. 784, bloc A, ap. 2

Va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate inainte de a trimite formularul. Odata trimis, se considera acceptate informatiile cuprinse in acesta.
Call Now Button