Aparat dentar ortodontic

Problemele ortodontice sunt tratate în general prin montarea unui aparat dentar ortodontic. Aparatele dentare ortodontice sunt, de obicei, realizate din fire metalice atasate de mici placute din metal sau matrite din plastic.

Aparatele ortodontice aplica forte usoare asupra dintilor pentru ai determina sa se deplaseze în vederea corectiei aliniamentului.

Cele mai bune rezultate în ortodontie se obtin la copiii ale căror maxilare sunt înca în crestere; de asemenea foarte multi adulti beneficiaza de tratament ortodontic dar în aceste cazuri tratamentul este de o durata mai mare.

APARATUL ORTODONTIC FIX

Aparatul ortodontic fix este un dispozitiv utilizat pentru indreptarea dintilor strambi sau nealiniati, sau pentru corectarea muscaturii gresite. De cele mai multe ori, pacientii se indreapta catre cabinetul ortodontic din dorinta de a avea un zambet mai frumos, insa medicul va alege solutia potrivita dupa ce va analiza radiografiile complete ale danturii, muscatura si posibilitatea dintilor de a suporta presiunea aparatului. Acest tratament ortodontic poate dura intre 9 luni si 3 ani, sau chiar mai mult, in functie de gravitatea problemei.

Exista si cazuri de pozitionare gresita a intregului maxilar, in care efectul aparatului dentar trebuie completat de o interventie chirurgicala.

Pana acum cativa ani, singura optiune era aparatul dentar mobil, insa astazi exista mai multe tipuri de aparate ortodontice. Aparatele ortodontice sunt create pentru a permite medicului sa miste dintii in trei dimensiuni. Pacientii pot alege intre aparate din otel inoxidabil, aur, ceramica, plastic, sau aparate practic invizibile.

Alegerea depinde de mai multi factori: ceea ce implica tratamentul (cat de grav este afectata muscatura, cat de strambi sunt dintii, daca este necesara interventia chirurgicala, timpul necesar purtarii aparatului), preferintele medicului, bugetul disponibil, durata tratamentului si dorinta pacientului.

0 comments on “Aparat dentar ortodontic

Comments are closed.

Call Now Button