Profilaxie si Cosmetica Dentara

Profilaxie si Cosmetica Dentara - Ogodent

Printre cele mai cunoscute metode de profilaxie dentara se numara detartrajul si periajul profesional, fluorizarea locala si sigilarea santurilor adanci si fosetelor.

SIGILAREA DENTARA

Sigilarea dentara reprezinta aplicarea unor materiale rasinice pe dintii posteriori, care reduc si previn aparitia cariei dentare prin transformarea suprafetelor masticatorii in arii mai netede si mai putin retentive pentru alimente. Procedura de aplicare a sigilantului este simpla si de scurta durata.

DETARTRAJUL

Tartrul se formeaza prin mineralizarea în timp a placii bacteriene împreuna cu sarurile de calciu din aceasta. Acesta adera la suprafata dintilor, dar si la alte zone dure, si anume: obturatii (plombe), punti dentare, proteze, implanturi sau aparate ortodontice (fixe sau mobile) si poate fi un factor favorizant pentru aparitia bolii parodontale.
Alaturi de detartraj se va face si un periaj profesional, astfel încât, pe lânga tartru, se elimina si toate petele si depunerile de pe dinti, iar suprafata dentara devine mai neteda si lucioasa.

ALBIREA DENTARA

Albirea dentară presupune un proces de decolorare a dentinei şi a petelor smaţului cu ajutorul unor geluri speciale ce conţin compuşi peroxidici care aduşi în contact intim cu dinţii eliberează oxigen activ. Produşii de degradare rezultaţi în urma albirii includ oxigen, apă şi amoniac, produşi existenţi în mod normal în organismul uman, deci absolut inofensivi faţă de acesta.

Albirea dentară este indicată tuturor pacienţilor care doresc sa aibă un zâmbet luminos şi atrăgător. Gradul de albire depinde de structura dinţilor şi de tipul de coloranţi la care sunt expuşi în mod frecvent. Procesul de albire acţionează numai pe dinţii naturali, nu pe obturaţii, faţetă, coroane sau punţi dentare.

Unii pacienţi pot simţii o sensibilitate crescută la rece sau un uşor disconfort în zona dinţilor. Aceste simptome dispar în decursul a 1 – 3 zile de la finalizarea tratamentului. Pe timpul tratamentului evitaţi consumul de băuturi reci sau fierbinţi, consumul de citrice sau fumatul. Efectul albirii dentare durează în general 2 – 3 ani în funcţie de tipul şi frecvenţa coloranţilor extrinseci care acţionează asupra dinţilor (băutorii de cafea, sucuri, fumătorii vor beneficia de acest efect un timp mai scurt). Tratamentul se poate relua însă periodic pentru a se menţine estetica dentară dorită.

0 comments on “Profilaxie si Cosmetica Dentara

Comments are closed.

Call Now Button