Ogodent

SKY FAST & FIXED- UN NOU CONCEPT TERAPEUTIC

Sistemul de implanturi dentare Fast & Fixed oferă numeroase avantaje pentru reconstrucția rapidă a zâmbetului perfect. Bazat pe o tehnologie nouă, cu beneficii evidente pentru pacient, sistemul Fast & Fixed poate fi alegerea perfectă pentru rezolvarea rapidă a problemelor dentare.

 

PARTICULARITATILE SISTEMULUI FAST&FIXED

1. RAPIDITATE

În numai 24 ore, implanturile dentare Fast & Fixed sunt perfect funcționale și estetice. Reducerea numărului de intervenții suplimentare este un avantaj evident al acestui sistem, alături de costuri mai mici și un disconfort mai redus în perioada de recuperare.

2. GARANTIE PE TERMEN LUNG

Implanturile dentare realizate prin sistemul Fast & Fixed au o garanție extrem de lungă, de până la 20 de ani. Secretul perioadei lungi de utilizare este modul în care sunt orientate implanturile angulate, la unghiuri de 0° și 35°, care asigură o rezistență deosebită. Protezele atașate implanturilor dentare au aceeași garanție ca și sistemul Fast & Fixed, pentru a oferi confort pe termen lung.

 

3. REDUCEREA COSTURILOR

Spre deosebire de implanturile clasice, care pot necesita mai multe intervenții și un timp de vindecare de până la un an, sistemul Fast & Fixed oferă o rezolvare rapidă, alături de un cost mai mic. Tratamentul mai scurt necesită și mai puține vizite la dentist, iar la finalizarea lucrării pot fi observate economii importante.

4. EVITAREA ADITIILOR OSOASE

Sistemul Fast & Fixed este revoluționar pentru că folosește osul nativ al pacientului și răspunde nevoilor acestuia. Operațiile de augmentare (adaugare de os) nu mai sunt necesare, scurtându-se astfel considerabil timpul de tratament și costurile.

5. EVITAREA COMPLICATIILOR

Poate cel mai important avantaj al implanturilor dentare Fast & Fixed este modul în care permite evitarea complicațiilor care pot apărea în timpul intervențiilor obișnuite. Structura osoasă existentă poate fi utilizată astfel cu eficiență maximă. Utilizarea Fast & Fixed elimină astfel necesitatea unor proceduri precum extinderea structurii osoase a maxilarului și complicațiile legate de fixarea implanturilor in sinusuri.

6. CONFORTUL PACIENTULUI

Creșterea considerabilă a gradului de acceptare a tratamentului de către pacienți rezidă tocmai din perioada foarte scurtă a acestuia. Practic în mai puțin de o zi pacienții primesc dinți ficși cu care pot mânca, vorbi, râde dar mai presus de toate își vor recăpăta bucuria de a trăi.

 

7. NUMARUL REDUS DE IMPLANTURI DENTARE

O alta particularitate a sistem Fast& Fixed este folosirea unui numar redus de implanturi: 6 la maxilar si 4 la mandibula, care vor permite prin pozitionarea lor intr-o anumita angulatie refacerea in totalitate a danturii. Acest fapt face ca interventia sa fie mai putin traumatizanta si laborioasa.

 

8. REDUCEREA COSTURILOR

Un alt avantaj major este că Fast & Fixed poate fi oferit pentru un preț fix, foarte simplu de calculat pentru medic și cunoscut de pacient înainte de acceptarea tratamentului. Spre deosebire de implanturile clasice, care pot necesita mai multe intervenții și un timp de vindecare de până la un an, sistemul Fast & Fixed oferă o rezolvare rapidă, alături de un cost mai mic. Tratamentul mai scurt necesită și mai puține vizite la dentist, iar la finalizarea lucrării pot fi observate economii importante.

 

 

INDICATIILE SISTEMULUI FAST&FIXED

Sistemul fast and fixed este cu adevarat revolutionar in implantologie si in viitorul tratamentelor dentare deoarece rezolva o mare problema, aceea de a scapa de cosmarul protezei dentare in numai 8 ore!

Sistemul fast and fixed se adreseaza:

– persoanelor care si-au pierdut toti dintii ( edentatilor total);
– purtatorilor de proteze dentare care vor sa scape de aceasta si care-si doresc dinti ficsi;
– persoanelor care mai au pe arcada dinti sau radacini irecuperabile.

CONTRAINDICATIILE SISTEMULUI FAST&FIXED

1. Contraindicatii absolute ale ale sistemului fast fixed sunt acele afectiuni care contraindica definitiv interventia.
– persoane cu afectiuni grave cardiace decompensate;
– persoane cu boli metabolice grave;
– persoane cu afectiuni psihice;
– persoane cu resorbtii osoase severe carora vom recomanda protezarea cu implanturi zigomatice.

2. Contraindicatii relative ale sistemului fast fixed: sunt contraindicatii temporare adresate pacientilor cu diverse probleme de sanatate precum:
– persoane cu tensiune arteriala crescuta;
– persoanelor cu tratament cu bifosfonati;
– persoanelor care urmeaza tratament cu citostatice si radioterapie.
Dupa rezolvarea problemelor de sanatate, se poate face interventia chirurgicala de fixare a sistemului Fast&Fixed.

AVANTAJELE SISTEMULUI FAST&FIXED

1. Rapiditatea interventiei Extractiile, sterilizarea osului, aplicarea implanturilor si confectionarea lucrarii provizorii se realizeaza in cateva ore. 2. Numarul redus de implanturi
Sistemul fast and fixed foloseste pentru refacerea in totalitate a danturii 6 implanturi la maxilar (sus) si 4 implanturi la mandibula (jos) fapt ce are implicatii asupra traumei resimtite de organism, interventia fiind mai scurta si mai putin laborioasa decat in cazul aplicarii a 8 -12 implanturi clasice.
3. Evitarea interventiilor de aditie sau transplant osos
Acestea prelungesc timpii chirurgicali si de tratament, in schimb ce sistemul fast and fixed foloseste osul existent.
4. Viata sociala este reluata rapid la fel si activitatile profesionale.
5. Dantura nu este doar functionala, ci si estetica.
De cele mai multe ori dantura provizorie noua refacuta cu ajutorul sistemului fast and fixed este mult mai estetica decat cea naturala.
Pacientul isi alege atat culoarea cat si forma dintilor dorita.

 

6. Evitarea disconfortului psihic creat de trecerea de la dantura fixa la dantura pastrata in pahar. 7. Costuri mai mici
Folosind sistemul fast and fixed cu 4-6 implanturi costurile sunt reduse decat folosind 8-10 implanturi clasice.

DEZAVANTAJELE SISTEMULUI FAST&FIXED

1. Dieta moale Imediat dupa plasarea implanturilor, pacientului i se confectioneaza (de catre tehnicianul dentar) o punte provizorie, cu care va sta timp de 6 luni. Pe parcursul celor 6 luni dieta trebuie sa fie semisolida. Dupa cele 6 luni pacientul va reveni la o alimentatie normala. 2. Igiena trebuie respectata cu strictete atat in perioada de vindecare gingivala cat si in timpul vindecarii osoase.

ETAPELE DE TRATAMENT

Prima faza in sistemul fast and fixe – timp necesar 8 ore.
Include:
etapa chirurgicala – de inserare a implanturilor dentare;
etapa protetica :- aplicarea bonturilor protetice specifice sistemului fast fixed , amprentarea si confectionarea lucrarii protetice provizorii.
Faza a doua – timp necesar 10-14 zile (dupa 6 luni de la prima faza) este etapa de confectionare a lucrarii definitive.

 

INTRETINEREA LUCRARILOR PE FAST&FIXED

Dupa realizarea lucrarii provizorii, mentinerea unei stari de igiena bucala perfecta este o conditie foarte importanta, atat pentru vindecarea gingivala (urmatoarele 10 zile), cat si pentru vindecarea osoasa (osteointegrarea 3 -6 luni).

Timp de 48 de ore pacientul va clati gura fara a folosi apa de gura si va folosi o periuta chirurgicala (periuta moale) si pasta de dinti cu care va igieniza lucrarea protetica menajand gingia.

Periajul nu va fi exagerat sau agresiv pentru gingie, pastrandu-se integritatea gingivala realizata postextractional. Se clateste cu apa de gura pentru a se evita depunerea placii bacteriene la nivelul firelor de sutura sau la nivelul lucrarii protetice.

Dupa perioada de 3 zile, pacientul zilnic va folosi apa de gura cu clorhexidina dupa periaj.

Dupa suprimarea firelor pacientul va incepe igienizarea si cu ajutorul dusului bucal.
Dusul bucal
este un dispozitiv prevazut cu un rezervor in care se va pune apa si apa de gura si care are un jet puternic care va asigura igienizarea corespunzatoare sub lucrarea protetica.